++386 41 341 125

Individualne storitve in svetovanja

 1. Antistres osebni coaching

 2. Prehranski coaching

 3. Coaching za zdrav življenski slog

 4. Svetovanje za urejanje prostora

 5. Akopresurna sedeča masaža na delovnem mestu

 6. Sodobna manualna terapija in visceralna osteopatija

 

■ Antistres osebni coaching

_DG_8119

Antistres coaching je namenjen obvladovanju stresa. V prvem koraku vključuje prepoznavanje stresnih dejavnikov in vzorcev, ki se v stresnih situacijah aktivirajo, v drugem pa učenje tehnik in pridobivanje veščine za spopadanje s stresom. Antistres coaching pomaga pri zmanjševanju stresa ter odzivu nanj.

Svetovanje vključuje pogovor, delo s NLP tehnikami (nevro lingvistično reprogramiranje), EMDR-jem (eye movement desentization in reprocesing), imaginacijo / vizualizacijo, sprostitvenimi tehnikami ter treninge veščin, kot so trening asertivnosti, komunikacije, upravljanja s časom itd. Izbrane tehnike vplivajo tudi na aktivacijo parasimpatikusa (veje živčevja, ki naše telo pomirja) ter predelavo preteklih negativnih izkušenj in nas s tem obvarujejo negativnih vplivov stresa na telo. Več si preberite tukaj. 

Coaching izvaja Tanja Maljevac, specializantka psihodinamske psihoterapije.

Cena na srečanje (60 minut): 50,00 € z DDV
**Za podjetja in skupine vključene v program Stress management za zdravo delovno okolje nudimo popuste.
***Najmanjše priporočljivo število ur je 5, za vidnejše rezultate priporočamo paket 20-ih obiskov.

■ Prehranski coaching

Prehranski coaching ni tipično svetovanje o prehrani. Ne ponuja informacij o tem, kaj in kdaj jesti, temveč je osredotočen na morebitne omejitvene dejavnike. S prehranskim coachingom rešujemo globlje vzroke nezdravega prehranjevanja, spreminjamo prehranske navade, odnos do sebe in lastnega telesa. Gre za spremembo globalnih čustvenih in vedenjskih vzorcev. Prehranski coaching lahko kombiniramo s prehranskim svetovanjem, kjer je dodana izobraževalna in svetovalna komponenta.

 prehranski coaching

Prehranski coaching izvaja Romana Bizilj, certificated Health coach in svetovalka za celostno prehransko obravnavo.

Cena na srečanje (60 minut): 50,00 € z DDV
**Za podjetja in skupine vključene v program Stress management za zdravo delovno okolje nudimo popuste.

■ Coaching za zdrav življenjski slog

Se spomnite občutkov, ko ste se počutili dobro v svoji koži? Polni energije in življenjskega elana? Je bilo to takrat, ko ste bili še otrok? Naporni delovniki in obveznosti, ki nas bremenijo iz dneva v dan, stres na vsakem koraku, pomanjkanje telesne aktivnosti, pridobitev dodatnih kilogramov, bolečine v križu, pomanjkanje energije… Vam je scenarij znan? Veste, da morate narediti spremembo v svojem življenju, vendar se vrtite v začaranem krogu. Ne veste, kje in kako začeti. Coaching za zdrav življenjski slog vas korak za korak pripelje do učinkovitega načrta, kjer boste sebe in svoje življenje zopet postavili na zdrave in uravnotežene tirnice optimalnega delovanja.

Coaching izvaja Romana Bizilj, certificated Health coach in svetovalka za celostno prehransko obravnavo.

■ Svetovanje za urejanje prostora

Svetovanje za odpravljanje stresnih faktorjev v prostoru in oblikovanje stimulativnega in kreativnega prostora vključuje ogled poslovnih prostorov, vizualno analizo in svetovanje.

Nasveti vključujejo razpon med minimalnimi ukrepi in celovito prenovo prostora na nivoju:

 • delovnih razmer, kot so hrup, svetloba, temperatura, kvaliteta zraka itd.,
 • ergonomičnosti opreme,
 • urejenost prostora,
 • primernosti prostora za različne in med seboj izključujoče si delovne naloge, glede na delovne potrebe,
 • oblikovanja prostora glede na strategijo, vizijo in celostno grafično podobo podjetja.

Svetovanje izvajajo Ravnikar Potokar arhitekti.

Cena za prvi obisk in svetovanje (2 h): 100 € z DDV.
*Nadaljnjo svetovanje ali izdelava načrtov po dogovoru.

■ Akopresurna sedeča masaža na delovnem mestu

Sedeča masaža je kratka, sproščujoča masaža glave, vratu, ramenskega obroča, hrbta in rok je namenjena predvsem tegobam sedečega človeka. Za največjo efektivnost vključuje elemente shiatsu, ortopedske in tajske masaže ter akupresure in limfne drenaže. Izvaja se v udobnem, ergonomsko oblikovanem, prenosnem stolu. Stol prinese izvajalec in ga postavi v pisarni, konferenčni sobi ali drugem primernem prostoru. Masaža enega zaposlenega po navadi traja 20 minut, po dogovoru lahko tudi manj ali več. Zmanjšuje mišično napetost v vratu, rokah in hrbtu ter preprečuje nastanek R.S.I. poškodb (kronična bolečina v zapestju in zgornjem delu hrbta), povečuje koncentracijo, zmanjšuje posledice stresa, pospešuje cirkulacijo, umirja živčni sistem, revitalizira telo in duha.

masaza na stolu

Masažo izvaja Lidija Povše, NPK maserka, specialistka po standarih TouchPro Institute®

Cena za 20 minutno masažo: 15 € z DDV.
*Za podjetja in skupine vključene v program Stress management za zdravo delovno okolje nudimo popuste.

Ponudba za skupine:

 • 5 – 10 oseb; 13,5 € na osebo
 • 10 – 50 oseb; 12,5 € na osebo
 • nad 50 oseb; 12 € na osebo

* V primeru dolgoročnejšega sodelovanja paketi po dogovoru.

Podjetja s katerimi je sodelovala: Mercator, DHL, MojeDelo.com, Nova KBM, Panoramic Travel Group, P&G, Impakta, Zavarovalnica Maribor, Vitanest in veliko individualnimi strankami.

■ Sodobna manualna terapija in visceralna osteopatija

Terapevtski proces je sestavljen iz diagnostike in kombinacije spodaj navedenih pristopov, ki se prilagajajo potrebam posameznika:

 • Manualna obdelava skeleta je sestavljena iz artikulacije sklepov in mehkih tkiv, ki na njih vplivajo. Uporablja se v skorajda v vseh terapevtskih procesih, saj se nam skozi dan, še posebej ob hrbtenici, nabere napetost, ki lahko ovirajo terapevtsko obdelavo tkiv.
 • Cupping terapija je terapija, ki izvira iz Tradicionalne kitajske medicine, kjer s podtlakom odpremo globoke limfne in mikrožilne zastoje in s tem omogočimo lokalno reorganizacijo ožilja in globalno drenažo limfe. Na ta način povečamo pretok krvi skozi tkiva, s tem pa omogočimo, da se naše telo lažje rehabilitira.
 • Strukturni bodywork je celostena oblika obdelave, pri katerem rebalansiramo sistem in človeku povrnemo naravno ravnotežje (ostane) in strukturno ravnovesje. To je največkrat osnova za delo, redkokdaj pa dokončna rešitev, še posebej če gre za kronične težave.
 • Visceralna osteopatija je manualna obdelava globokih tkiv, organov, žil, živcev in ovojnic centralnega živčnega sistema. S tem pristopom razrešimo fiksacije nastale v medenici, trebušni votlini ali prsnem košu, obenem pa glede na potrebo povečamo vitalnost posameznih sistemov. Skupaj s kraniosakralno terapijo poskušamo dvigniti nivo vitalnosti in povečati prilagodljivost sistema na stres in ostale zunanje patogene faktorje.
 • Analiza drže in strukturnih vzorcev je analiza sistema v mirovanju, ki nam pove predvsem kje smo izgubili ravnotežje ali podporo ter kje je naša kompenzacija.
 • Pomembno je, da zgornjo analizo povežemo s funkcionalno oceno gibalnega aparata in biomehaničnih sposobnostimi, vsaj ko govorimo o gibalnih vzorcih in težavah mišično skletnega aparata.

Kdaj potrebujem tovrstno terapijo?

 • V idealnem scenariju preventivno, predvsem zaradi boljše prilagodljivosti na stres in lažjega prenašanja zunanjih in notranjih pritiskov.
 • Če kjerkoli občutim kronične ali akutne bolečine.
 • Če se splošno slabo počutim.
 • Kadar sem kronično utrujen/a.
 • Pri prebavnih težavah in motnjah, predvsem nevrovegetativnega izvora.
 • Pri kroničnih težavah z dihali.
 • Pri otekanje okončin.
 • V primeru, da sem športnik/ca in želim izboljšati svoj performans.

 Terapevtski proces izvaja manualni terapevt Jan Pravst.

Celostna manualna terapija – (50 min): 50,00 € brez DDV
*Za podjetja in skupine vključene v program Stress management za zdravo delovno okolje nudimo popuste.