+386 41 764 321

Delavnice in predavanja

Predavanja

Izvajamo  1,5 do 5 ur trajajoče delavnice in predavanja.

Možne teme:

 • Celovit vpogled v dimenzije stresa, osebnostne lastnosti in nagnjenost k izgorelosti,
 • Fizični vidiki stresa – vadba in tehnike za samopomoč,
 • Namigi za zmanjševanje stresa (organizacija časa in dela glede na naš nevrološki ustroj, raznolike veščine in še marsikaj),
 • Sprostitvene tehnike – teorija in praksa,
 • Delo s strankami – glede na stile komuniciranja, osebnostne lastnosti,
 • Funkcionalna diagnostika, ocena drže in telesna vadba,
 • Zdrava prehrana itd.

Pet ur trajajoče intenzivne tematske delavnice

■ Sprostitvene tehnike

Delavnica vključuje predavanje o stresnih in sprostitvenih mehanizmih ter vaje z osnovami dihalnih tehnik, progresivne mišične relaksacije, imaginacije, masaže za sprostitev mišične tenzije in hitre tehnike za sprostitev stresa. Delavnico izvaja Tanja Maljevac.

Antistresne-delavnice

■ Stresni dejavniki v delovnem okolju

V delavnici s predavanjem, pogovorom in vajami odkrivamo kateri so stresni dejavniki v vašem delovnem okolju in kako na njih vplivati. Dotaknemo se razlike med izčrpanostjo in izgorelostjo. S tem dobite vpogled v to kdo od zaposlenih je bolj izpostavljen tveganju pred izgorelostjo. Da bi ločili kateri dejavniki so stresni za večino zaposleni, kateri pa le za nekatere, obravnavamo 4 nivoje stresa v delovnem okolju (individualni, odnosni, funkcionalni, organizacijski nivo). Proces strnemo z napotki za stimulativno delovno okolje ter prilagoditev delovnih procesov glede na nevrološke značilnosti in osebnostno strukturo ljudi. Delavnico izvaja Tanja Maljevac.

predavanje-stress-management

Koristi delavnice: 

 • O stresu izvedeli nekaj novega in zgradili bolj celostno sliko.
 • Spoznali boste učinkovite tehnike za hitro spopadanje s stresom v ključnih situacijah in tehnike, ki ob redni uporabi delujejo globinsko.
 • Naučili se boste zaznavati stresne dejavnike v delovnem okolju – to je prvi korak do izboljšave!
 • Seznanili se boste s pozitivnimi/stimulativnimi delovnimi okoliščinami
 •  Naučili se boste prepoznavati boste razliko med worn-out (izčrpanostjo) in burnout (izgorelostjo) pri sebi in v delovni ekipi. Zato boste lahko pravočasno vzpostavili preventivne korake.
 • Dobili boste vpogled v individualne vzorce.
 • Ugotovili boste katere strategije in tehnike so primerne za vas in katere ne.
 • Oblikovali boste boljšo strategijo za spopadanje s stresom za vas in vaše podjetje.
 • Pridobili boste znanje za nadgradnjo vašega načina dela in oblikovanje stimulativnih delovnih okoliščin z minimalnimi spremembami!

■ Funkcionalna diagnostika, ocena drže in telesna vadba

Na delavnici z nizom vaj, ki vključujejo elementarna gibanja s funkcionalno diagnostiko ter oceno drže ugotovimo trenutno mišično skeletno in funkcionalno stanje ter vse pomanjkljivosti in zategnjenosti muskulature. Na podlagi ugotovitev in predikcije poškodb oblikujemo vadbeni program prilagojen vsakemu posamezniku, ki spodbuja izbrane mišice, da spet prevzamejo svojo funkcijo. Le tako je program varen in zares usmerjen v posameznikov cilj. Delavnico izvajata osebni trener Mito Šinkovec in fizioterapevtka Martina Mihič.

Koristi:

 • vpogled v funkcionalno stanje vašega mišično-skeletnega sistema,
 • seznanitev z vajami, ki ustrezajo vašemu stanju,
 • ustrezna vadba za vas pozitivno vplivala na zmanjšanje bolečin, mišičnih napetosti, povečanje gibljivosti telesa, zmanjšanje pritiska na živčevje in s tem boljše delovanje, sprostitev, hitrejše okrevanje po poškodbah, lažje in globlje dihanje, boljše spanje ter splošno izboljšanje psihofizičnega počutja,
 • vadba prilagojena posameznikovem stanju je najboljša preventiva pred poškodbami.

telesna-vadba

Prepoznava stresnega vzorca in oblikovanje nove strategije:

V delavnici vam pomagamo sestaviti in analizirati individualne in delovne stresne vzorce (prepoznava sprožilcev, odzivov, vedenj) ter oblikovali nove strategije z vpeljano nadgrajenega strukturiranja časa, delovnih nalog, vodenja in komuniciranja ter učinkovitih tehnik za sprostitev itd.). Delavnico izvaja Tanja Maljevac.

Delavnice so primerne za posameznike ali tim zaposlenih v podjetju.

Cena

Cena delavnice za podjetje (skupina 5 -15 oseb); 700 € z DDV
Cena na osebo v mešanih skupinah; 70 € z DDV
* Delavnica se izvaja pri prijavi najmanj 10ih oseb.

Dosedanja sodelovanja

Podjetja in inštitucije s katerimi sva sodelovala: Lidl,  Adria Media, Društvo varnostnih inženirjev Severnoprimorske regije, Zveza društev varnostnih inženirjev Slovenije, Studio moderna, Ravnika Potokar arhitekti, Comland, Vitapur, Planet GV, Lisac & Lisac, IEDC Bled, Wellness Olimia, Wellness Harmonija, Wellness Betnava, Sokol fitnes, Slovenska moška smučarska reprezentanca, Kajaška zveza Slovenije, Registered Yoga School Joga Do, Fitnes Zveza Slovenije, Evropsko združenje psihoanalitičnih pristopov, Akademija za golf Ljubljana, Golf zveza Slovenije in druge in druge. 

******************************************************************************************************************************

V KOLIKOR SO AKTIVNOSTI STRESS MANAGEMENTA, SVETOVANJA, VADBE, MASAŽE, FIZIOTERAPIJE ITD. VKLJUČENE V NAČRT PROMOCIJE ZDRAVJA PRI DELU SO PODJETJU PRIZNANE KOT POSLOVNO POTREBEN STROŠEK.